9.1 Lesgeld, leerboeken en lesmaterialen

Geplaatst in: 09. Schoolkosten en verzekeringen

Voor het onderwijs hoeven je ouders geen lesgeld te betalen. Ook de kosten van leerboeken, werkboeken en licenties voor digitaal lesmateriaal zijn voor rekening van de school. Materialen die persoonsgebonden zijn, moeten jij of je ouders zelf aanschaffen. Het gaat hierbij om schriften, pennen, agenda, gymkleding, rekenmachine, atlas, woordenboeken e.d..

Laptops

Digitalisering speelt een belangrijke rol in het onderwijs. Op school zijn computers en laptops aanwezig om in de les te gebruiken. Daarbij voeren wij op onze locaties geleidelijk blended learning in, waarbij je naast de boeken ook een eigen laptop meeneemt. Voor het schooljaar 2022-2023 betreft dit leerjaar 1 en 2 van de locatie Uithuizen, leerjaar 1, 2 en 3 van de locatie Warffum en alle leerjaren van de locatie Winsum. De leerlingen in deze leerjaren maken gebruik van het leerplatform Magister.me dat mogelijkheden biedt die aansluiten bij het onderwijsconcept, zoals het werken met leerdoelen, maatwerk en differentiëren.

De laptop kan aangeschaft of gehuurd worden bij The Rent Company. Je ouders hebben hierover een brief en bestelflyer ontvangen en kunnen ook een interactieve video hierover bekijken. Het Hogeland College draagt eenmalig € 100,- bij aan de aanschaf of huur van de laptop in combinatie met het Easy4U zekerheidspakket. De laptop wordt geleverd met de voor het onderwijs noodzakelijke basisinstallatie. 

Je kan er ook voor kiezen om je eigen gekochte laptop te gebruiken. Deze moet wel voldoen aan de specificaties die zijn opgesteld door de school om goed voor het onderwijs ingezet te kunnen worden. Je hoeft het Office 365 pakket niet zelf aan te schaffen, elke leerling krijgt een Office 365 account van school. Minimale specificaties:

  • Besturingssysteem - Windows 10
  • Processor- Intel Pentium N5030 Quad Core of gelijkwaardige processor
  • Harde schijf - 128 Gb (bij voorkeur SSD-schijf)
  • Accuduur (minimaal) - 6 uur
  • Beeldscherm  - 11 tot 13 inch
  • Intern geheugen - 4Gb

Borg kluisje

Je krijgt een kluisje om je schoolboeken, jas en andere waardevolle spullen in op te kunnen bergen. Voor het gebruik van het kluisje wordt geen huur gevraagd. Wel vragen we eenmalig een borg van € 10,- voor het kluisje. Bij verlies van de sleutel moet het slot vervangen worden. Dit wordt uit de borg betaald. De borg moet daarna weer aangevuld worden. Als je de school verlaat, ontvang je bij het inleveren van de sleutel de borg retour.