10.4 Privacy en AVG

Geplaatst in: 10. Regels, regelingen en veiligheid

Privacy en AVG

Bij het verzamelen en verwerken van gegevens van leerlingen en medewerkers is de vereiste dat de privacy van personen maximaal wordt gegarandeerd. Het Hogeland College heeft voor leerlingen en personeel een privacyreglement dat aansluit bij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de wetgeving rondom datalekken. Reglementen die van belang zijn voor leerlingen zijn hieronder in te zien.

Gebruik van beeldmateriaal

Wij laten graag met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Zo worden er foto’s en opnames gemaakt tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook jij kan hierop te zien zijn. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. Het is goed mogelijk dat jij of je ouders niet willen dat foto’s van jou op de website, in de schoolgids, in advertenties of anders worden gebruikt. Daarom vragen we je ouders (of jou, als je 16 jaar of ouder bent) jaarlijks aan het begin van het schooljaar via Magister om toestemming voor gebruik van beeldmateriaal waarop jij te zien bent.

AVG en film-/beeldopdrachten voor leerlingen

Soms geeft een docent een opdracht aan de leerlingen om een film te maken of een foto. Ook tijdens de periode van online lessen komt dit voor, misschien wel vaker. Deze opdrachten worden dan gebruikt om te zien of leerlingen een bepaald leerdoel beheersen, dus als (formatieve) toetsvorm/controle op de voortgang van het leerproces. Wij hebben als school een wettelijke taak, namelijk onderwijs geven. Als het daarvoor noodzakelijk is dat er beeldmateriaal wordt gebruikt, dan is dit toegestaan. Hierbij houden we ons aan de regels die voortkomen uit de AVG: de wet op de privacy. Hieronder vindt u de afspraken hierover.

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

De school heeft een Functionaris voor de Gegevensbescherming aangesteld, de heer Henk Leeuwerke. Hij kan als onafhankelijk adviseur worden geraadpleegd voor vraagstukken rondom vertrouwelijke informatie en privacy. Hij is bereikbaar via fg@hogeland.nl of in spoedgevallen telefonisch: 06 15 60 36 26.