10.5 Klachtenregeling

Geplaatst in: 10. Regels, regelingen en veiligheid
Als een aantal mensen samenwerkt, gaat er weleens iets niet goed. Je bent het bijvoorbeeld een keer niet met elkaar eens of je voelt je tekortgedaan. Bijna altijd kun je dat wel oplossen, maar een heel enkele keer gaat dat niet. Jij en je ouders kunnen zich dan wenden tot je mentor-coach of de vertrouwenspersoon. Hij of zij probeert in eerste instantie door bemiddeling de klacht af te handelen. Soms wordt dit overgelaten aan de conrector, de rector of het bestuur. Wanneer nodig wordt de klacht voorgelegd aan de klachtencommissie van de school. De klachtencommissie adviseert het bestuur over de afhandeling van de klacht.

Klachtencommissie

Voor rechtstreeks contact met de klachtencommissie van de school kan contact opgenomen worden met de voorzitter, dhr. H.J. Timmer, telefoon (0595) 43 36 00. 

Klachtenregeling ongewenste intimiteiten

Er is een aparte klachtenregeling voor ongewenste intimiteiten. Hiermee bedoelen we alle handelingen, gedragingen en uitingen in de seksuele of affectieve sfeer die je als ongewenst of kwetsend ervaart. Samen met je ouders kun je met een dergelijke klacht terecht bij een docent, de mentor-coach, een coördinator, de schoolarts of een lid van de schoolleiding. Afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht kan deze worden voorgelegd aan de onafhankelijke klachtencommissie van de GGD Groningen, Stad en Ommelanden. Deze klachtencommissie stelt een onderzoek in en rapporteert aan het bestuur en de schoolleiding.

Vertrouwenspersonen

Het Hogeland College heeft voor leerlingen en ouders een externe vertrouwenspersoon aangesteld. Als je klachten hebt over ongewenst gedrag op school en je hebt het gevoel dat je daarvoor niet terecht kunt bij je mentor/coach, docent of coördinator, kun je contact zoeken met Z. (Zwaantje) Hiemstra (z.hiemstra@cedin.nl, 06 30 479 921). Zij kan je bijstaan en adviseren bij klachten over ongewenst gedrag op school. Je mag de vertrouwenspersoon rechtstreeks benaderen.

Landelijke Klachtencommissie

Ben je het niet eens met de afhandeling van de klachtencommissie van Het Hogeland College? Dan kun je je klacht neerleggen bij de Landelijke Klachtencommissie. Het reglement van deze commissie vraag je op door een e-mail te sturen (info@onderwijsgeschillen.nl) of te bellen ((030) 280 95 90).