Eigen laptop

Digitalisering speelt een belangrijke rol in het onderwijs. Op school zijn computers en laptops aanwezig om in de les te gebruiken. Daarbij starten wij in klas 1 met blended learning: naast de boeken nemen de leerlingen een eigen laptop mee. De leerlingen in leerjaar 1 maken gebruik van het leerplatform Magister.me dat mogelijkheden biedt die aansluiten bij het nieuwe onderwijsconcept, zoals het werken met leerdoelen, maatwerk en differentiëren.
De laptop kan aangeschaft of gehuurd worden bij The Rent Company. Als ouder ontvangt u hierover voor aanvang van het schooljaar een brief en bestelflyer. Het Hogeland College draagt eenmalig €100 bij aan de aanschaf of huur van de laptop in combinatie met het Easy4U zekerheidspakket. De laptop wordt geleverd met de voor het onderwijs noodzakelijke basisinstallatie. Meer informatie is te vinden op deze website.

U heeft ook de keuze om een eigen gekochte laptop door uw zoon of dochter te laten gebruiken. Deze moet wel voldoen aan de specificaties die zijn opgesteld door de school om goed voor het onderwijs ingezet te kunnen worden.
Minimale specificaties
Besturingssysteem: Windows 10
Processor: Intel Pentium N5030 Quad Core of gelijkwaardige processor
Harde schijf: 128 Gb (bij voorkeur SSD-schijf)
Accuduur (minimaal): 6 uur
Beeldscherm: 11 tot 13 inch
Intern geheugen: 4Gb
U hoeft het Office 365 pakket niet zelf aan te schaffen, elke leerling krijgt een Office 365 account van school.

Contactgegevens